Англійські ЗМІ обрали найкращого футболіста національної збірної України у фінальній частині Євро-2024.

Збірна України завершила свої виступи на Євро-2024 на стадії групового етапу. Підопічні Сергія Реброва програли Румунії (0:3), обіграли Словаччину (2:1) та зіграли внічию з Бельгією (0:0). Українці посіли 4-е місце у своїй групі з 4 очками.

Англійський портал Givemesport назвав найкращим гравцем збірної України півзахисника Миколу Шапаренка. На чемпіонаті Європи він відзначився 1 голом та 1 асистом.

“Те, що Україна змогла здобути необхідний результат у кожній грі на Євро-2024, є свідченням того, що нація дуже сильно втягнута в конфлікт, який триває.

Микола Шапаренко регулярно стикається з жахіттями війни, граючи у складі київського Динамо в столиці України.

Ігор Суркіс сказав про атакувального півзахисника: «Читав, що Судаков коштує 150 мільйонів євро, тому я сказав, що коли Шапаренко вийде на свій максимум, він буде коштувати 300 мільйонів євро».

25-річний гравець зробив усе можливе, щоб досягти цієї високої оцінки у матчі проти Словаччини (2:1), зрівнявши рахунок (забивши гол) та віддавши результативну передачу на Романа Яремчука, і здобути єдину перемогу України на турнірі”, – стверджує видання.