Президент рівненського “Вереса” Іван Надєїн відреагував на ситуацію з можливим припиненням існування “Дніпра-1”.

Протягом останнього тижня не стихають чутки про фінансові проблеми та невизначене майбутнє “Дніпра-1”. Клуб намагається виплатити заборгованості футболістам та персоналу. Крім того, клуб покинули майже всі гравці.

Існує ймовірність, що “Дніпро-1” не встигне вирішити всі свої проблеми та не вийде на старт нового сезону.

Напередодні Надєїн розповів про своє ставлення щодо кризи всередині “Дніпра-1”.

“У футбольній спільноті інформація, насправді, дуже швидко поширюється. І чутки про можливі проблеми “Дніпра-1” з’явилися дуже давно. Якщо є проблема із виплатою заробітної плати – як можна видавати клубу атестат? А атестат видали клубу учаснику єврокубку. Через атестаційний комітет Україна може втратити представника на євроарені. Тут корінь цієї історії, на мою думку. Як виходити із ситуації – звернути увагу на реформу атестаційних органів. Для початку – долучити до цього процесу УПЛ. Якщо проблема в атестації – “Дніпро-1” мав би змінити “Минай”.

Але я б запропонував третій варіант. В нас дуже мало матчів у сезоні. 32 офіційних гри разом із кубковими. Два додаткових матчі восені и навесні – радикально не вплинуть на календар. Так ми збільшимо кількість команд до 18, кількість матчів у чемпіонаті зросте до 34, і ми допустимо до чемпіонату і “Минай”, і “Металіст 1925”, і третю команду Першої ліги “Лівий Берег”, яка має прекрасну інфраструктуру. Ліга, яка розширюється під час війни – це і є ліга сміливості”, – сказав Надєїн.