Старт сезону в Першій та Другій футбольних лігах України перенесли

Попри труднощі воєнного часу, всі організації та клуби в Україні роблять все можливе, щоб зберегти чемпіонат і Кубок України з футболу. І рішення змінити дату початку чемпіонату — важливий крок до цього.

Зокрема, проконсультувавшись із клубами, провівши засідання виконкому Української асоціації футболу, було досягнуто спільного рішення змінити дату початку сезону 2024/25, пише ПФЛ. Про це розповів президент Професіональної футбольної ліги Олександр Каденко. Він пояснив,  чому прийшли до цього та яким чином такі зміни впроваджуються в календарі.

«Що стосується Першої ліги, то з базового дня першого туру 25 липня ми переходимо до 3 серпня, відповідно, погодили, що в середині вересня буде додано один тур, орієнтовно 11 вересня.

У Другої ліги базовий день стартового туру був призначений на 5 серпня. Отже, ми зміщуємо його взагалі тільки на 1 день, на 4 серпня.

 Відповідно, перший попередній етап Кубка України із 30 липня просимо перенести на 28 липня — щоб таким чином розмежувати дати, аби команди мали більше часу на відновлення та відпочинок між цими подіями», – розповів президент Професіональної футбольної ліги Олександр Каденко.

За його словами, синхронізуючи календарі змагань, буде досягнуто важливої цілі — залишається більше часу на підготовку змагань, забезпечуються клуби, в яких складна ситуація, додатковою можливістю визначитися, а також зберігають часовий проміжок для того, щоб провести певні зміни між лігами, якщо це буде необхідно.

football

Recent Posts

Український клуб ризикує не вийти на матч Ліги чемпіонів

Полтавська "Ворскла" стала чемпіоном України минулого сезону. Жіноча команда вдала проходила кваліфікацію ЛЧ, але може…

29 хв. ago

Джерело розкрило подробиці сварки між гравцями збірної України

З'явилися нові подробиці сварки між гравцями національної збірної України Михайлом Мудриком та Миколою Шапаренком. На…

1 годину ago

Володимир Кличко став амбасадором Динамо

Колишній чемпіон світу з боксу Володимир Кличко став новим амбасадором київського "Динамо". Про початок співпраці…

17 години ago

Шовковський висловився щодо ушкоджень Себальйоса та Бражка

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував ушкодження, які отримали Браян Себальйос та Володимир Бражко…

18 години ago

Назаренко висловився про можливий виклик до збірної України

Вінгер житомирського "Полісся" Олександр Назаренко поділився думками щодо свого можливого виклику до лав національної збірної…

21 годину ago

Шовковський прокоментував перемогу Динамо над Ворсклою в УПЛ

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський поділився думками щодо перемоги над полтавською "Ворсклою" в перенесеному…

22 години ago