Колишній головний тренер молодіжної збірної України Сергій Ковалець прокоментував виліт національної збірної з фінальної частини Євро-2024.

В середу збірна України зіграла в нульову нічию з Бельгією в завершальному матчі групового етапу Євро-2024. Цього результату не вистачило підопічним Сергія Реброва для того, щоб пробитися в плей-оф — збірна України посіла 4-е місце в турнірній таблиці групи E, набравши 4 очки.

Попри невтішний підсумковий результат збірної, Ковалець зміг знайти позитив у її грі на чемпіонаті Європи.

“За матчем проти Бельгії спостерігав в колі друзів, це була гра, за яку точно не соромно.  Була ротація складу, було помітне бажання. І стартовий склад, і схема гри, на мій погляд, виправдали себе. Збірна починала гру в п’ять захисників, адже їй протистояв напад, який складають гравці топ-рівня – Лукаку, Де Брюйне, Доку, Троссар.

Можливо, заміни слід було провести трошечки раніше. Степаненко, Маліновський, Зінченко, Ярмоленко – освіжили гру,   але десь не вистачило часу. Моменти були, але, на жаль, не змогли забити м’яч, який би дав можливість продовжити виступ на Євро.

Бельгія – одна з найкращих збірних Європи, але саме Україна була ближче до перемоги.  По створених моментах ми переграли сильного суперника. Яремчук віддавав на Довбика, хоча міг завершувати сам ударом в кут. Близьким до успіху був Судаков, десь не пощастило Маліновському…

Ми їдемо додому, але з високопіднятою головою, адже також набрали чотири очки, боролися до останніх секунд”, – сказав Ковалець сайту FootBoom.