Минай висловив готовність замінити Дніпро-1 в УПЛ

Представники “Минаю” прокоментували ситуацію з можливим поверненням клубу в українську Прем’єр-лігу.

Минулого тижня клуби УПЛ проголосували за те, щоб виключити “Дніпро-1” зі складу учасників чемпіонату з огляду на складну фінансову ситуацію в клубі. Одним із пріоритетних варіантів заміни “Дніпра-1” є повернення “Минаю”, який посів 15-е місце в минулому сезоні УПЛ.

Напередодні в закарпатському клубі заявили, що готові зайняти місце “Дніпра-1” у чемпіонаті.

“Заява СК «Дніпро-1» щодо зняття команди з розіграшу чемпіонату УПЛ стала головною новиною спекотного міжсезоння і спричинила «ефект доміно». Другим питанням стало – хто саме замінить дніпровців у сезоні-2024/25, старт якого запланований вже за 13 днів (3 серпня 2024 року).

16 липня ПФЛ направила ФК «Минай» лист. У відповідь на запит ФК «Минай» поставив зустрічне питання – про регламент, формат, фінансові витрати та місце проведення матчів у рамках «міні-турніру».

Питання логічні, оскільки до поточного літа вирішення долі місця у чемпіонаті вищої ліги аналогічним чином («міні-турніром») історія ще не знала. Ніколи в Україні та Європі чотири команди не розігрували право на участь у чемпіонаті шляхом проведення додаткових змагань. Відповіді на свої питання по організації змагань ФК «Минай» не отримав.

19 липня відбулись Загальні збори Учасників УПЛ. Про результати голосування щодо заміни у чемпіонаті «Дніпра-1» ФК «Минай» дізнався з новин в Інтернеті. А згодом у клуб надійшов лист від УПЛ з протоколом засідання.

«Вісім із п’ятнадцяти Учасників Загальних зборів УПЛ підтримали надання права ФК «Минай» замінити СК «Дніпро-1» у Чемпіонаті УПЛ сезону 2024/25. П’ять Учасників УПЛ підтримали проведення міні-турніру за право участі в Чемпіонаті УПЛ сезону 2024/25 між командами ФК «Минай» Минай, ФК «Металіст 1925» Харків, ФК «Лівий Берег» Київ та ФК «Епіцентр» Кам’янець-Подільський. Два учасники УПЛ утримались», – йдеться у листі.

Цікаво, що навіть у листі саме ФК «Минай» стоїть першим у списку. Тобто, закарпатський клуб у рейтингу ставлять першим, з урахуванням розіграшів чемпіонатів України вищої та першої ліг сезону-2023/24.

Результати голосування клубів Учасників УПЛ дозволили ФК «Минай» розраховувати, що питання списку учасників Прем’єр-ліги сезону-2024/25 – закрите. Клуб спирався на аргументацію УАФ з попередньої заяви «щодо звернення УПЛ відносно ситуації із СК «Дніпро-1».

Тоді також після голосування клубів УПЛ за виключення СК «Дніпро-1» зі списку учасників Прем’єр-ліга направила відповідний лист-протокол засідання до УАФ й отримала відповідь – самостійно розв’язувати це питання.

«Питання заявки (допуску) команд для участі у змаганнях та продовження членства у складі учасників змагань УПЛ належить до виключної компетенції УПЛ, тому звертаємося із проханням приймати подальші рішення з даного питання в межах компетенції УПЛ, передбаченої Статутом УПЛ, Договором про організацію та проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів УПЛ та регламентом змагань», – йдеться у матеріалі на сайті УАФ.

Оскільки клуби Учасники УПЛ більшістю голосів (вісім) вирішили «продовжити членство ФК «Минай» в УПЛ, в Минаї розраховували на аналогічне рішення й цього разу. Але, цього не відбулось.

19 липня о 20:48 ФК «Минай» отримав ще один лист тепер вже від Української Асоціації футболу.

«Беручи до уваги одну з пропозицій УПЛ стосовно необхідності визначення претендента на місце Учасника УПJI у сезонi 2024/2025 шляхом проведення міні-турніру серед ваших команд, звертаємося iз проханням до кожного iз клубiв пiдтвердити готовнiсть брати можливу участь у даному турнірі у випадку прийняття вiдповiдного рiшення Виконавчим комітетом УАФ, засiдання якого вiдбудеться 22 липня 2024 року о 12:00. Просимо надати вiдповiдь у строк до 22 липня 2024 року до 10:00», – йдеться у листі.

Все виглядає так, ніби рішення стосовно шляху вирішення питання 16-го учасника УПЛ сезону-2024/25 вже прийняте. І клуби просто підштовхують до участі у додатковому міні-турнірі попри рішення більшості клубів Учасників УПЛ. Й невже цього разу УАФ не планує керуватись тим, що «питання заявки (допуску) команд для участі у змаганнях та продовження членства у складі учасників змагань УПЛ належить до компетенцій УПЛ»?

Хоча, ми можемо й помилятись. Й УАФ все ж таки дослухається до думки клубів й «Минай» повернеться в УПЛ за результатами голосування більшості Учасників УПЛ – отже законним рішенням.

Щодо ФК «Минай», то клуб приймає рішення більшості у голосуванні клубів УПЛ щодо заміни СК «Дніпро-1» у змаганнях УПЛ сезону-2024/25 і повідомляє про готовність взяти участь у чемпіонаті української Прем’єр-ліги”, – йдеться в заяві.

antonio

Recent Posts

Костюк прокоментував суперрозгром молодіжки Динамо проти Руху

Головний тренер "Динамо" U-19 Ігор Костюк поділився думками щодо перемоги своїх підопічних над львівським "Рухом".…

4 години ago

Ярмоленко отримав тренерський диплом УЄФА

Вінгер київського "Динамо" та національної збірної України Андрій Ярмоленко отримав тренерський диплом УЄФА категорії А.…

12 години ago

Караваєв висловився про збільшення кількості матчів у сезоні

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв поділився думками щодо збільшення кількості матчів та турнірів у футболі.…

15 години ago

В Україні хочуть створити новий футбольний турнір

Деякі клуби української Прем'єр-ліги пропонують створити новий турнір в Україні. Про це повідомляє Telegram-канал "Футбол…

17 години ago

Назаренко зізнався, що хотів поїхати на Олімпіаду

Вінгер житомирського "Полісся" Олександр Назаренко висловився стосовно історії з його можливою участю на Олімпіаді-2024. За…

18 години ago

Стало відомо, коли і ким Реал замінить Анчелотті

У мадридському "Реалі" планують змінити головного тренера. Замість досвідченого Карло Анчелотті поставлять молодого та перспективного фахівця. За…

19 години ago