Президент “Минаю” Валерій Пересоляк висловився щодо проведення мінітурніру для визначення команди, яка замінить “Дніпро-1” в УПЛ.

В понеділок Виконком УАФ прийняв рішення про проведення перехідного турніру, переможець якого отримає вакантне місце в наступному сезоні УПЛ. В турнірі візьмуть участь “Минай”, “Металіст 1925”, “Лівий Берег” та “Епіцентр”.

До офіційного оголошення про проведення турніру Пересоляк розкритикував цю концепцію.

“Я взагалі спочатку не розумів звідки взялася ідея цього турніру. По-перше, чому – “чотирьох”? Абсолютно зрозуміло, за практикою українського чемпіонату, що згідно з рейтингом 15-та команда чемпіонату мала претендувати на місце “Дніпра-1”. Можна було дискутувати, щодо команд, які грали в плейоф. А от яким чином в цій історії почав фігурувати “Металіст 1925” – це велика загадка!

Команда (“Металіст 1925” – прим.) посіла останнє місце. Набрала на два очки менше, ніж “Минай”. В особистих зустрічах програла “Минаю”. І це ми ще не згадуємо їхню “перемогу” над нами у першому колі, коли вони виграли за рахунок голу з офсайду. Тобто, якщо резюмувати, то “Минай” боровся до останнього, аби випередити конкурента і зробив це, а на це всім начхати. Де тут спортивний принцип, про який так багато говорять. Уявімо ситуацію, якби “Минай” залишився з 6-ма очками, як після першого кола і посів останнє місце. Як ви думаєте, чи розглядали б нас, як учасника “мінітурніру”? Думаю ні… А от “Металіст 1925” чомусь розглядають.

Ще додам, що на сьогодні “Дніпра-1” немає в таблиці УПЛ і “Минай” автоматично зайняв 14 позицію, яка за регламентом минулого сезону давала право претендувати на місце в УПЛ на наступний сезон. Про це йдеться в регламенті. “Металіст 1925” піднявся на 15 сходинку. Ця позиція не дає ім права взагалі претендувати на можливість підвищення у класі в цьому сезоні. Тому “Металіст 1925″ ніяким чином не може розглядатися в якості перспективного учасника УПЛ в сезоні 24/25. Тобто, це максимально протизаконно!” – сказав Пересоляк сайту UA-Футбол.