У вівторок офіційно стартував єврокубковий сезон 2024/25 для українських клубів. У першому матчі 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів київське “Динамо” зіграло проти белградського “Партизана”.

З перших хвилини гравці “Партизана” почали агресивно грати проти суперників із “Динамо”. Вже на 1-й хвилині Матеус Салданья отримав жовту картку.

Натомість “Динамо” відповіло небезпечною атакою на 4-й хвилині. Спочатку Александр Йованович відбив удар Владислава Кабаєва, а за мить Андрій Ярмоленко ударом через себе пробив повз ворота.

В наступні хвилини “Динамо” кілька разів наблизилося до воріт “Партизана”, але відкрити рахунок не вдавалося. На 18-й хвилині комбінація “Динамо” завершилася небезпечним ударом Віталія Буяльського, але Йованович зміг забрати м’яч до своїх рук.

Тим не менш, на 21-й хвилині “Партизан” отримав право пробити пенальті після фолу Олександра Караваєва проти Альдо Калюлю. Невдовзі Салданья реалізував одинадцятиметровий.

“Динамо” продовжувало створювати моменти поблизу воріт “Партизана”, але спроби киян не були успішними.

Щоправда, змінилося наприкінці першого тайму. Протягом шести хвилин голами відзначилися Микола Шапаренко, Володимир Бражко та Олександр Караваєв. На перерву команди пішли за рахунку 3:1 на користь “Динамо”.

В другому таймі “Динамо” зберігало свою ініціативу на футбольному полі, що завершилося ще одним голом. На 55-й хвилині Кабаєв зробив рахунок 4:1.

“Партизану” вдалося відіграти один гол. На 66-й хвилині Салданья зміг вдруге вразити ворота Георгія Бущана.

“Динамо” відповіло у свою чергу п’ятим забитим голом. На 83-й хвилині Денис Попов вдало зорієнтувався після карколомного штрафного від Бражка та відзначився голом.

Останнє слово в матчі було за Олександром Піхальонком. У своєму дебютному офіційному матчі за “Динамо” він відзначився голом. Це відбулося на 90+2-й хвилині.

Гол Попова встановив фінальний рахунок у матчі – 6:2 на користь “Динамо”. Підопічні Олександра Шовковського мають переконливу перевагу перед матчем-відповіддю, який відбудеться наступного тижня.