Журналіст Ігор Циганик прокоментував ситуацію зі зривом переходу українського нападника Артема Довбика до мадридського “Атлетіко”.

Кілька тижнів тому в ЗМІ почали ширитися чутки про ймовірний перехід Довбика із “Жирони” до “Атлетіко”. Стверджувалося, що трансфер українця є питанням часу. Щоправда, згодом ситуація докорінно змінилася, і фаворитом на Довбика стала іспанська “Рома”.

Напередодні Циганик розповів, чому Довбик не перейшов до “Атлетіко”.

«У момент, коли вже йшло до підписання контракту, буквально на фінішній прямій була ситуація, що “Атлетіко” вирішив змінити умови особистого контракту Артема Довбика, який повинен був відмовитися на користь “Жирони” від того, що було запропоновано на початку, щоб погасити певну різницю, і ця історія була вигіднішою для “Жирони” та “Атлетіко” – “Жирона” отримувала більше, “Атлетіко” більше не платив, і у втраченій історії був винен тільки Довбик. Це сталося за кілька годин до підписання контракту.

Крім того, “Атлетіко” наполягав, щоб Артем не виходив на тренування, щоб не травмуватися. Була розмова, що він пропустив тренування “Жирони”. Але ніхто з “Атлетіко” з ним не зв’язався. І він вирішив повернутися до тренувань, бо зрозумів, що змінюється історія. В останній момент на Довбика намагалися натиснути, щоб погіршити його умови.

Річ не в грошах, річ у ставленні, бо домовленості на перших порах були зовсім інші. Ніхто не вимагав нічого захмарного, як зараз пишуть керівники “Атлетіко”. Вимагалося те, про що домовилися на самому початку. Як наслідок, у певний момент було сказано, що давайте ми призупинимо і подумаємо, що робити далі. Це була ініціатива від самого Артема», – цитує Циганика FanDay.net із посиланням на програму “Циганик LIVE”.