Спортивний лікар Дмитро Бабелюк прокоментував травму центрального захисника київського “Динамо” Максима Дячука в матчі кваліфікації Ліги чемпіонів проти белградського “Партизана”.

Попри ще одну впевнену перемогу над “Партизаном” (3:0, 9:2 за сумою двох матчів), “Динамо” зазнало кадрової втрати. В другому таймі Максим Дячук невдало приземлився на плече та не зміг продовжити гру.

Згодом у своєму Telegram-каналі Бабелюк розповів, якої травми міг зазнати Дячук.

“Максим невдало приземлився всією вагою на плече у боротьбі з суперником.

Показовою є реакція гравця, адже він одразу відчув сильний біль і сигналізував про допомогу. Ця історія не схожа на вивих плечового суглоба, адже падіння було не на витягнуту руку. Також сам суглоб не виглядав звихнутим.

Що ж це може бути? Чітка локалізація проблеми гравцем та тести лікаря вказують на можливий перелом ключиці. Гравець впав всією вагою на плече, вказував на типове місце перелому, а також біль погіршувався з часом, що також може вказувати на перелом.

Іншим, більш сприятливим, сценарієм є забій акроміо-ключичного зʼєднання. Дуже часто при такому падінні забивається цей маленький суглоб, який викликає дуже сильний біль.

Якщо підтвердиться перелом ключці, то часто це закінчується операцією та пропуском біля 2 місяців. Якщо ж буде просто болючий забій, то через 3 тижні гравець мав би повернутися”, – написав фахівець.