Ла Ліга

Чому Дніпро-1 не отримав гроші за перехід Довбика, на відміну від Мідтьюлланда

Комерційний директор “Дніпра-1” В’ячеслав Фрідман розповів, чи отримає клуб фінансову вигоду від переходу Артема Довбика до італійської “Роми”.

В п’ятницю було офіційно оголошено, що Артем Довбик став новим гравцем італійської “Роми”. Після одного сезону в складі в “Жироні” він продовжить свою кар’єру в “Ромі”.

За інформацією авторитетного інсайдера Фабріціо Романо, “Рома” заплатить “Жироні” за Довбика 34 млн євро та ще 6 млн євро бонусів. Напередодні Фрідман повідомив, що “Дніпро-1” не отримає жодної копійки за трансфер Довбика.

Причиною цьому стало те, що під час переходу Довбика з “Дніпра-1” у “Жирону” український клуб захотів отримати певну суму одразу та відмовився від відсотків у майбутньому. Тим часом, данський “Мідтьюлланд”, якому належала частина прав на Довбика, отримає відсоток від продажу форварда.

“Нашою умовою продажу Довбика з “Дніпра-1” до “Жирони” було отримати всю суму одразу протягом п’яти днів, тому жодних бонусів і відсотків від подальшого трансферу не передбачено. Як і обумовлювалося, “Жирона” відразу перевела на наш рахунок шість мільйонів євро. Жодних подальших вигод від продажів Довбика “Дніпро-1” не має.

От у “Мідтьюлланда” були відсотки від наступного його продажу. Вони отримали близько півтора мільйона євро від трансферу Артема в “Жирону”, а решту було прописано бонусами від його наступного переходу – це близько 30%.

Я не рахую чужі гроші! У той момент у нас була тільки пропозиція від “Жирони”. Все! За рік до цього “Трабзонспор” пропонував 10 мільйонів доларів на двох, нам і “Мідтьюлланду”, але ми відмовилися. Коли надійшла пропозиція від Жирони, нам треба було терміново продавати Довбика.

Така у нас була домовленість з Артемом і його агентом, тому що він порядний хлопець і продовжив із нами контракт, щоб “Дніпро-1” міг заробити на його трансфері. Повірте, більше за Довбика “Дніпру-1” ніхто не давав, хоча ми билися із “Жироною” за 13-14 млн.

Чому ми не заклали відсоток від перепродажу? Це рулетка! А якби Довбик провалився в “Жироні”? Тоді прощавай, відсоток. Ніхто не знав, як Артем адаптується до Ла Ліги і нової країни. Ми прийняли рішення отримати все й одразу”, – сказав Фрідман сайту Sport-express.ua.

football

Recent Posts

Володимир Кличко став амбасадором Динамо

Колишній чемпіон світу з боксу Володимир Кличко став новим амбасадором київського "Динамо". Про початок співпраці…

15 години ago

Шовковський висловився щодо ушкоджень Себальйоса та Бражка

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував ушкодження, які отримали Браян Себальйос та Володимир Бражко…

16 години ago

Назаренко висловився про можливий виклик до збірної України

Вінгер житомирського "Полісся" Олександр Назаренко поділився думками щодо свого можливого виклику до лав національної збірної…

19 години ago

Шовковський прокоментував перемогу Динамо над Ворсклою в УПЛ

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський поділився думками щодо перемоги над полтавською "Ворсклою" в перенесеному…

20 години ago

Неофіційний представник клубу УПЛ вимагав викликати до збірної його гравців

Джерело повідомило про черговий скандал, пов'язаний із національною командою України. Неофіційний представник одного із клубів…

21 годину ago

Арсенал прийняв доленосне рішення щодо Зінченка

З'явилися нові подробиці стосовно становища українського футболіста Олександра Зінченка в складі лондонського "Арсеналу". В останні…

22 години ago