Збірна України з футболу напередодні вилетіла з чемпіонату Європи 2024 року, який цими днями проходить на німецьких стадіонах. Команда Сергія Реброва за підсумками групового етапу набрала чотири очки – стільки ж, скільки інші учасники квартету Е.

«Синьо-жовті» опинилися на четвертому місці за різницею забитих та пропущених м’ячів і не змогли претендувати навіть на вихід до 1/8 фіналу через топ-4 третіх позицій у групах. Ключовою для українців стала розгромна поразка від Румунії, за якою була перемога над Словаччиною та нічия з Бельгією.

У поєдинку проти «червоних дияволів» підопічних Реброва могла влаштувати і нічия, проте для цього потрібно було, щоб Словаччина та Румунія визначили переможця, але вони прогнозовано зіграли 1:1. Незважаючи на хорощу гру з бельгійцями, українці достроково залишили турнір.

Після фінального свистка поєдинку 26 червня наші футболісти не приховували емоцій. Багато хто з них готовий був розплакатися, оскільки гравці чудово розуміли, що втратили чудовий шанс поборотися за перемогу в одній із найлегших груп першості.