Українська асоціація футболу оголосила про завершення співпраці з головним тренером олімпійської збірної України Русланом Ротанем.

Про це стало відомо напередодні. Окрім контракту Ротаня, угоди з УАФ також добігли кінця і в інших членів його тренерського штабу.

“Дякую Руслану Ротаню та його тренерському штабу за плідну роботу на чолі молодіжної та олімпійської збірних України!

В той час, коли я керував національною командою, збірна під орудою Руслана Петровича була нашим надійним тилом — гравці молодіжки, які поповнювали головну команду, без особливих проблем розуміли принципи побудови нашої гри.

Пізніше молодіжна збірна не лише регулярно готувала кадри для національної команди, а й здобувала високі спортивні результати. Півфінал молодіжного Євро та історична перша участь у футбольному турнірі літньої Олімпіади назавжди будуть вписані в історію.

Впевнений — тренерський досвід Руслана Ротаня та його штабу ще принесе чимало користі українському футболу”, – заявив президент УАФ Андрій Шевченко.

Нагадаємо, що Ротань очолив молодіжну збірну України наприкінці 2018 року. Він провів на чолі команди 47 матчів: 23 перемоги, 12 нічиїх, 12 поразок. Також Ротань вивів українську збірну на Євро-2023 (U-21), де вона дійшла до півфіналу та здобула путівку на Олімпіаду.

На Олімпійських іграх у Парижі збірна України з Ротанем не змогла вийти з групи, набравши 3 очки. На турнірі українці поступилися Іраку (1:2) та Аргентині (0:2), але обіграли Марокко (2:1).