Українська асоціація футболу подякувала головному тренеру “Олександрії” Руслану Ротаню за його роботу в молодіжній та олімпійській збірних України.

Цього тижня УАФ повідомила, що припинила співпрацю з Ротанем та його тренерським штабом по завершенні Олімпіади-2024. Таким чином, майже шестирічний період роботи Ротаня з українською молодіжкою добіг кінця.

Напередодні матчу 3-го туру УПЛ між луганською “Зорею” та “Олександрією” УАФ подарувала Ротаню спеціальну футболку на честь завершення його роботи в молодіжній збірній України. Такі ж подарунки отримали асистенти Ротаня Сергій Кравченко, Євген Гресь та Євген Баришніков.

Нагадаємо, що Ротань очолив молодіжну збірну України наприкінці 2018 року. Він провів на чолі команди 47 матчів: 23 перемоги, 12 нічиїх, 12 поразок. Також Ротань вивів українську збірну на Євро-2023 (U-21), де вона дійшла до півфіналу та здобула путівку на Олімпіаду.

На Олімпійських іграх у Парижі збірна України з Ротанем не змогла вийти з групи, набравши 3 очки. На турнірі українці поступилися Іраку (1:2) та Аргентині (0:2), але обіграли Марокко (2:1).