Колишній головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань проаналізував виступ команди на Іграх у Парижі.

Кілька тижнів тому збірна України вперше в історії взяла участь у футбольному турнірі Олімпійських ігор. Щоправда, змагання для української збірної склалися не найкращим чином.

Все почалося з того, що низка футболістів з тих чи інших причин не змогли поїхати на Олімпіаду. На самих Іграх українці не змогли вийти з групи після поразок від Іраку та Аргентини й перемоги над Марокко.

Напередодні Ротань поділився думками щодо виступу збірної України на Олімпіаді.

“Ви всі знаєте, що сталося і що не вийшло. Я думаю, що треба ставити питання про те, чому збірна не їде кращим складом. Я не хочу сказати, що футболісти, які грали на Олімпіаді, чимось слабше.

Але цю путівку здобула команда, що дійшла до півфіналу (Євро-2023 U-21 – прим.) і я вважаю, що потрібно було дати їм шанс показати себе на Олімпіаді, як це зробили ті ж іспанці. Нам потрібно в цей час думати про імідж країни.

Так, я не виконав завдання. Тренер завжди буде винуватий і я це приймаю. Допомагали мені в цьому? Я не знаю. Якщо б нам одразу сказали, що не будуть відпускати гравців, то ми б усе зробили інакше.

Ми б ще у березні зробили той склад, який буде на Олімпіаді, ну плюс-мінус, і готувалися б. А ми на щось розраховували, думали, але цього не вийшло”, – цитує Ротаня “Український футбол” із посиланням на програму “Звєров Про Футбол”.