Спортивний директор “Оболоні” Олег Мазуренко прокоментував незарахований гол киян у матчі УПЛ проти полтавської “Ворскли”.

В п’ятницю в Полтаві “Ворскла” обіграла “Оболонь” у матчі 2-го туру УПЛ із рахунком 2:0. Для “Ворскли” це вже друга перемога в сезоні, а “Оболонь” залишилася лише з 1 набраним балом після 3 зіграних матчів.

Одним із найбільш обговорюваних моментів матчу став незарахований гол “Оболоні” в другому таймі. На 61-й хвилині Сергій Суханов вразив ворота Павла Ісенка. Щоправда, невдовзі взяття воріт було скасовано після перегляду VAR через гру рукою.

Згодом Мазуренко заявив, що гол Суханова відповідав правилам.

“Коментувати тут немає чого. Ми забили чистий, справедливий м’яч.

Так, цей епізод дуже вплинув. Цей забитий м’яч додав би впевненості команді, рахунок би став нічийним – 1:1. Я переконаний у тому, що наша команда б почала грати агресивніше та змогла б виконати задачу на матч.

Мені важко відповісти чому саме вони (арбітри – прим.) прийняли таке рішення. На матчі працювала система VAR, задача якої допомогти арбітру в полі прийняти правильне рішення.

Якщо у арбітра є певні сумніви, то потрібно йти дивитися VAR. Чому цього не сталося, це загадка. Не зрозуміло тоді, для чого на матчах працює VAR. Дуже шкода наших гравців, які виклалися на футбольному полі та награли на цей забитий м’яч. Наша команда однозначно заслуговувала на інший результат.

Ми вже надіслали лист до Комітету арбітрів УАФ та чекаємо на пояснення епізоду, що стався на 61-й хвилині матчу “Ворскла” – “Оболонь”, – сказав Мазуренко.