Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан та громадський діяч Сергій Притула передали представникам харківського “Металіста 1925” шаблю спортсменки.

Нещодавно благодійний фонд Сергія Притули провів аукціон, на якому продавалася шабля Ольги Харлан. Переможцем аукціону став “Металіст 1925”, який віддав за шаблю 10 млн грн, які підуть на придбання роботизованих систем “ШаБля”.

Напередодні Харлан та Притула відвідали базу “Металіста 1925”, де й вручили лот.

“Я дуже сильно здивувалася, коли побачила цифри — була в шоці! А в кінці, коли я побачила вже 10 мільйонів, я заплакала, тому що зрозуміла, що це такий ланцюжок: моя робота на доріжці, олімпійське золото, аукціон і потім допомога нашим бійцям! Завдяки “Металісту 1925″ це стало можливим”, – прокоментувала свій візит Харлан.

“Тут все зійшлося. Харківський “Металіст 1925” на аукціоні, організованому чуваком з Тернопільщини, придбав шаблю дівчини з Миколаєва. Тобто ось — схід, захід і південь разом, а відбувалося все в столиці України. Тому все круто, і я дуже вдячний.

Сподіваюся, що ця шабля буде приносити “Металісту 1925” успіхи. Тому що, ще раз кажу, вона дуже енергетично заряджена. І сьогодні, коли ми приїхали, ми побачили цей захват в очах хлопців і дівчат. У дівчат навіть більше. Вони такі великі розумахи. Вісім збірниць в одному клубі. Вісім! На секундочку, ви тільки подумайте.

Тому я сподіваюся, що тепер і генеральний директор клубу, і, можливо, президент “Металіста 1925” Володимир Носов будуть з шаблею виходити перед матчем, як Вільям Воллес у фільмі “Хоробре серце”. Там стояли рядами шотландці, і він скакав на коні, виголошуючи промову: “People of Scotland, you come here to fight like a free man, and a free man you are”. І те саме буде відбуватися з “Металістом 1925”. Буде виходити президент клубу з шаблюкою і благословляти. Благословляти, фактично, приймаючи в лицарі. В лицарі і в лицарки клубу “Металіст 1925”, – сказав Притула.