Юрій Коваль висловився щодо свого відходу з посади тренера луганської “Зорі”.

Протягом останніх днів у ЗМІ ширилася інформація про те, що Коваль найближчим часом може піти з тренерського містка “Зорі” – це могло статися після матчу 5-го туру УПЛ проти “Оболоні”.

Згодом з’явилася інформація про те, що Коваль пішов у відставку ще до матчу проти “Оболоні”. Напередодні фахівець висловився про своє звільнення.

“Не варто драматизувати ситуацію. Ми з президентом клубу перебуваємо в постійному контакті й від самого початку розуміли, що моя роль головного тренера – тимчасова, пошуки наставника на довгу дистанцію не припинялися.

“Зоря” не повинна опускатися нижче певної планки – зони боротьби за єврокубки. Якщо колективу не вистачає емоцій – його потрібно струсити. Як мінімум, у найближчому матчі це робитиме Младен Бартулович. Далі буде ухвалено адекватне рішення з приводу кандидатури нового наставника.

А я? Залишаюся на посаді спортивного директора, яку поєднував із керівництвом першою командою. Продовжуватиму працювати з U-19 і курируватиму взаємозв’язок між юнаками та основою “Зорі”. Усе просто. Немає хороших і поганих тренерів. Є ті, які досягають результату і ті, у яких його немає. Це не я сказав. Це Беккенбауер.

Чому Євген Геллер не розглядає кандидатуру Бартуловича? Хто вам сказав, що не розглядає? Бартулович – один із кандидатів і, можливо, головна фігура у списку.
Ми виступали в тандемі, порівну ділили обов’язки. Особисто я в нього вірю. Поряд із Ротанем, Шандруком, Ашуром, Кобіним, Пономарьовим та Лупашком він представляє генерацію молодих спеціалістів – зі своїми ідеями, свіжою енергією та хорошими емоціями”, – сказав Коваль Telegram-каналу “ТаТоТаке”.