Минуло 15 років із дня відкриття домашнього стадіону донецького “Шахтаря” “Донбас Арени”.

29 серпня 2009 року став знаковим днем для “Шахтаря” та українського футболу загалом. У цей день у Донецьку відбулася церемонія відкриття нового домашнього стадіону “гірників” “Донбас Арени”.

Він увійшов в історію як перший стадіон у Східній Європі, який було побудовано згідно із стандартами 4 категорії УЄФА. Він отримав статус “еліт”.

Генеральний директор “Шахтаря” Сергій Палкін у соцмережах висловився про річницю відкриття “Донбас Арени”.

“Сьогодні виповнюється 15 років з дня відкриття “Донбас Арени”. Будівництво Арени – це один із наймасштабніших проєктів в моєму житті. В нього вклали не лише величезні зусилля, але й душу та серце тисячі людей, які працювали над проєктуванням і зведенням стадіону.

Для мене “Донбас Арена” – це місце перемог “Шахтаря”, це улюблене місце наших вболівальників і це місце гордості українців. І найголовніше, “Донбас Арена” – це символ українського Донбасу, стадіон, де грали десятки команди з багатьох країн Європи, де проходили матчі ЄВРО-2012, де виступала збірна України і лунав наш гімн та підіймався наш прапор.

З днем народження, найкращий стадіон світу! З 15-річним ювілеєм, “Донбас Арена”! Бажаю одного – скорішого повернення! До зустрічі!” – написав Палкін у Facebook.