Український вінгер Олексій Кащук поділився думками стосовно свого нещодавнього переходу до азербайджанського “Карабаха”.

У вівторок стало відомо про те, що Кащук, який раніше грав за донецький “Шахтар” та молодіжну збірну України, продовжить кар’єру в складі “Карабаха”. Українець підписав із провідним азербайджанським клубом контракт на 3 роки – до літа 2027 року.

Напередодні Кащук пояснив, чому “Карабах” став його остаточним рішенням.

“Фактор номер один – Гурбан Гурбанов. Тренер, який працює тут дуже давно і виводив команду до групового етапу Ліги чемпіонів і плей-оф Ліги Європи. Він уміє розвивати гравців.

Фактор номер два – деталі контракту. Справа не тільки в особистих умовах, а й у клаусулі. Вона прописана так, що в майбутньому європейські клуби зможуть зробити “Карабаху” пропозицію за адекватною ціною.

Фактор номер три – я вже грав у цьому чемпіонаті і в цій країні. Я адаптований. Відповідно, “Карабах” наразі – найкраще рішення, щоб повноцінно повернутися в професійний футбол і мати можливість проявляти себе в єврокубках”, – сказав Кащук Telegram-каналу “ТаТоТаке”.

Нагадаємо, що в минулому сезоні Кащук зіграв 12 матчів у складі “Шахтаря”, в яких відзначився 4 голами та 1 результативною передачею.