Головний тренер “Інгульця” Василь Кобін прокоментував інформацію про ймовірне зняття клубу з УПЛ.

Наприкінці минулого тижня українську футбольну спільноту сколихнула інформація про намір новачка УПЛ “Інгульця” знятися з поточного чемпіонату. Причиною цьому є відсутність дозволу на проведення домашніх матчів на новому стадіоні.

Напередодні Кобін підтвердив, що наміри президента “Інгульця” Олександра Поворознюка припинити участь клубу в УПЛ є серйозними.

“Коли востаннє розмовляв із президентом? Позавчора (6 вересня – прим.) пізно ввечері. Він запевнив мене, що ухвалив тверде рішення зняти клуб з чемпіонату УПЛ.

Моя реакція? Я займаюся своєю роботою. Ми мали використати паузу для збірних – покращували функціональний стан, пропрацювали певні тактичні моменти. Вчора у нас був запланований спаринг з одним із клубів УПЛ. Ми його провели змішаними складами. Сьогодні у футболістів вихідний, завтра о 17 мали зібратися на тренуванні. Але я вже написав у клубному чаті, що ми чекаємо офіційних заяв від керівництва і тримаємо зв’язок у телефонному режимі.   

Дивіться: я цього не очікував. У президента були серйозні плани – наприклад, відбудовувати академію. Контракт з нашим штабом підписаний на три роки. Олександр Григорович обіцяв зробити все, щоб матч 6-го туру проти “Чорноморця” ми зіграли вдома на власному стадіоні. З останньої розмови я розумів, що він глобально розчарувався в деяких моментах, що є у нашому футболі. В його очах я побачив, що людина втрачає іскру – його деморалізувала ця ситуація”, – сказав Кобін Telegram-каналу “ТаТоТаке”.