Асоціація спортивних журналістів України прокоментувала нещодавній конфлікт за участі президента “Інгульця” Олександра Поворознюка із одним із журналістів.

Кілька днів тому в Інтернеті з’явився запис уривку розмови Поворознюка з кореспондентом сайту “Український футбол” Ігорем Лисенком. Коли журналіст задав питання про трансферну політику “Інгульця”, він почув у відповідь лайку та образи з боку Поворознюка.

Запис викликав неабиякий резонанс у футбольній спільноті. Також не залишився осторонь президент Асоціації спортивних журналістів України Олександр Гливинський, який звернувся до керівника УПЛ Євгена Дикого та голови Комітету УАФ з етики та чесної гри Андрія Давиденка з проханням дати оцінку діям Поворознюка.

“Асоціація спортивних журналістів України звертається до Комітету УАФ з етики та чесної гри із проханням провести службове розслідування та надати правову оцінку висловлюванням офіційної особи футбольного клубу “Інгулець” – члена української Прем’єр-ліги Олександра Поворознюка та застосувати відповідні санкції за образу честі й гідності журналіста.

На наше переконання, брутальна манера поведінки та спілкування з використанням нецензурної лайки є неприйнятною та аморальною формою не лише у площині “журналіст – співрозмовник”, а й у контексті спілкування будь-яких членів суспільства”, – йдеться в офіційній заяві.