Колишній головний тренер київської “Оболоні” Валерій Іващенко поділився враженнями від роботи в клубі.

Минулого тижня Іващенко став другим тренером в УПЛ, якого було звільнено протягом сезону 2024/25. Після невдалого старту нового чемпіонату керівництво “Оболоні” вирішило припинити співпрацю з 43-річним фахівцем.

Напередодні Іващенко поділився спогадами від роботи на чолі “Оболоні”.

“Жоден тренер не дає 100-відсоткової гарантії. Усе може трапитися. Мабуть, ми в щось уперлися. Якщо взяти аналітичні дані, ми жодній команді не програли, за винятком “Полісся” (0:4), граючи одним і тим самим складом після Кубка України.

Якщо загалом підбивати підсумок, дуже важливо було виконати мрію для всього клубу – вийти в УПЛ. Довго йшли до цього, багато декорацій змінилося на цьому шляху, багато чого було. Ми виконали це завдання, опинившись у непростих умовах. Зібрали команду з нуля і вийшли напряму, конкуруючи з такими сильними опонентами як “Полісся”, “ЛНЗ”, “Карпати”, тогочасний МФК “Металург”.

Далі необхідно було закріпитися в Прем’єр-лізі, спробувати себе на рівні, адаптуватися. Могли не доводити до стикових матчів, але все одно залишилися. Чемпіонат тільки стартував. Попереду ще велика частина дистанції.

Якщо брати різні аспекти гри, то ми за статистикою грали першим номером. Це говорить про те, як спрогресувала команда за рік в УПЛ. Десь кульгає якість, помилки, але це невід’ємна частина футболу. Для цього потрібні додаткові тренування, щоб удосконалити певні якості. Кожному потрібен різний час, щоб зрозуміти наші принципи гри, якщо говорити про молодих і новачків. Десь індивідуально залишатися працювати, але такої можливості через різні причини у нас не було”, – сказав Іващенко сайту “Український футбол”.