Провідні європейські футболісти можуть в найближчому майбутньому влаштувати бойкот через щільний графік матчів.

Про це напередодні розповів півзахисник “Манчестер Сіті” та збірної Бразилії Родрі. Він наголосив на тому, що через збільшення матчів у турнірах та ущільнення графіків гравці не можуть відновлюватися та грати на найвищому рівні.

Саме тому футболісти можуть вдатися до кардинальних заходів, що включає оголошення страйку.

“Я думаю, ми близькі до цього. Такою є загальна думка гравців, і якщо так триватиме й надалі, у нас не буде іншого вибору. Я дійсно думаю, що нас це турбує. Саме ми страждаємо від цього.

Зі свого досвіду можу сказати, що від 40 до 50 – це кількість ігор за сезон, за якої гравець може проявляти себе на найвищому рівні. Після цього рівень падає, тому що підтримувати форму стає неможливо. У цьому сезоні ми, можливо, проведемо до 70 матчів, а може, і до 80. На мою скромну думку, це вже занадто.

Хтось повинен піклуватися про нас, тому що ми – головні герої цього, скажімо так, спорту чи бізнесу, називайте як хочете. Не все зав’язано на грошах і маркетингу. Головне – це якість видовища. На мій погляд, коли я не втомлююся, я граю краще. Якщо люди хочуть бачити найкращий футбол, нам потрібно відпочивати”, – сказав Родрі.