Головний тренер харківського “Металіста 1925” Патрік ван Леувен поділився думками щодо нічиєї в матчі Першої ліги проти “Маріуполя”.

Черговий матч Першої ліги завершився не надто вдало для “Металіста 1925”. Харків’яни в матчі 10-го туру зіграли внічию з “Маріуполем” (1:1).

Зараз “Металіст 1925” перебуває на 4-му місці в турнірній таблиці групи Б Першої ліги з 11 набраними очками в 9 матчах.

Після матчу ван Леувен висловився щодо подій, які відбувалися на футбольному полі.

“Я думаю, що команда добре розпочала цю гру, до перерви через тривогу ми контролювали м’яч і за перші 24 хвилини створили кілька шансів відзначитися.

Після паузи ми продовжували тримати гру під контролем, тримали м’яч, що вилилося у забитий гол. І після перерви ми контролювали гру, але одна контратака, в якій кілька наших футболістів не увімкнулися в пресинг ще на половині поля суперника, дала їм простір. Ми прогавили гравця за спиною, і як результат – 1:1. До цього моменту ми мали багато шансів, я думав, що ми зможемо виправити ситуацію, але не вийшло.

Дуже прикро, що після такої гри, в якій ми контролювали перебіг подій на полі, мали моменти, але результат не той, якого хотілося. Ми створюємо моменти, але бракує якості, щоб їх реалізувати. Ми вже використовуємо різних гравців, але не реалізуємо шанси, які створюємо.

Дуже важко перемогти, коли не вдається забити другий гол, щоб грати спокійніше. Тоді я, як тренер, використовував би більше замін, а сьогодні Капінуса змінив через жовту картку, оскільки будь-який наступний фол міг призвести до вилучення. Інші заміни мали на меті посилити гру та здобути перемогу, але не вдалося”, – сказав ван Леувен.