Колишній гравець національної збірної України Артем Федецький відреагував на оголошення заявки олімпійської збірної України на Ігри в Парижі.

В середу стала відома заявка олімпійської збірної України на футбольний турнір, що відбудеться на Іграх у Парижі. Заявка спричинила дискусії у футбольній спільноті через відсутність низки зіркових гравців.

Напередодні Федецький розповів про своє ставлення до всіх пристрастей навколо формування складу команди Руслана Ротаня.

“Це не провал УАФ чи НОК. Олімпіада не проходить під егідою УЄФА і клуби мають право відмовитись відпускати гравців. Вони готуються до нового сезону. Тренери вважають, що Олімпіада зірве підготовку гравців, які будуть там задіяні.

Але я вважаю, що клуби повинні йти назустріч олімпійській збірній. Для хлопців – велика честь представляти країну на Олімпіаді, так що клубам потрібно з розумінням до цього ставитися. Це дуже престижно, тим більше, що ми вперше в історії вийшли на Олімпіаду. Он “Шахтар” поставився з розумінням до ситуації і відпустив Сікана, Криськіва, Очеретька та інших.

Трубін зараз один із найкращих і найдорожчих воротарів світу. Напевно, “Бенфіці” важливо, щоб він був у команді і готувався до чемпіонату. Але керівництво клубу повинно було з розумінням віднестися до Олімпіади і відпустити Анатолія”, – сказав Федецький сайту Sport-express.ua.