Президент УАФ Андрій Шевченко поділився враженнями від виступу національної збірної України у фінальній частині Євро-2024.

Збірна України завершила свої виступи на Євро-2024 на стадії групового етапу. Підопічні Сергія Реброва посіли 4-е місце в групі E, набравши 4 очки. На чемпіонаті Європи Україна програла Румунії (0:3), перемогла Словаччину (2:1) та зіграла внічию з Бельгією (0:0).

На думку Шевченка, попри невдалий результат, українська збірна змогла досягти однієї важливої мети на Євро-2024.

“Перед турніром ми розділили завдання на соціальне і спортивне, яке полягало в тому, аби вийти з групи і добре зіграти. Команда помилилася в першому матчі з Румунією, потім добре відреагувала, вигравши у Словаччини і зігравши внічию з Бельгією, але цього було недостатньо. Як виявилося, права на помилку немає.

Є гіркота, бо група була нам по силах, і я очікував більшого. Але ми обрали неправильний підхід. Я не знаю, що трапилося, але реальність така, що гравців у грі не було.

Чи досягла збірна України соціальної мети? Так, безумовно. Ми хотіли показати реальність, в якій живемо, і нам це вдалося. Ми привезли до Німеччини інтерактивну інсталяцію знищеного російськими ракетами стадіону «Сонячний» у Харкові. На сьогоднішній день 500 спортивних об’єктів були пошкоджені або знищені в результаті атак, у тому числі 77 стадіонів. І гучні імена національної збірної розповідали про свої зруйновані міста”, – сказав Шевченко в інтерв’ю Corriere Della Serra.