Спортивний адвокат Ілля Скоропашкін розповів, як УПЛ може обрати команду, яка замінить “Дніпро-1” у випадку закриття клубу.

Протягом останніх тижнів в ЗМІ активно ширяться повідомлення щодо кризи в “Дніпрі-1” та можливого закриття клубу через фінансові проблеми. 8 липня має відбутися зустріч керівництва клубу з працівниками, де й має бути прийняти остаточне рішення щодо майбутнього “Дніпра-1”.

Напередодні Скоропашкін розповів, як УПЛ може замінити “Дніпро-1”, якщо клуб усе ж зніметься з чемпіонату.

“Ситуація виглядає так, що СК “Дніпро-1″ намагається знайти певну вигоду з свого скрутного становища. Якщо говорити безпосередньо, то зняття одного клубу зі змагань УПЛ до формування складу учасників відкриє місце для іншого клубу. Хто саме займе це місце і за яким принципом його обиратимуть, наразі невідомо. Це має бути врегульовано регламентними нормами.

Чинний регламент УПЛ не передбачає прямого виходу з такої ситуації. Водночас, у регламенті зазначено, що склад учасників затверджується Загальними зборами клубів. Також ці Загальні збори затверджують регламент нового сезону. Тут може виникнути питання: чи спочатку затверджується склад учасників на розсуд Загальних зборів УПЛ, чи затверджується регламент, який визначає правила для здобувача вакансії”, – заявив Скоропашкін сайту “Український футбол”.